Racing är väldigt populärt i Sverige och det hålls flera tävlingar varje år. Ofta kör deltagarna veteranbilar, men det beror helt på vilken sorts tävling det handlar om. Just racing med Volkswagen är ganska populärt och då ofta med bilmodellen Beagle. Beagle ser ut som en klassisk bubbla och bilmodellen började tillverkas under 1930-talet. Om du själv vill delta i lopp med en Volkswagen behöver du såklart köpa en gammal bil. Trots att bilarna är gamla är det inte säkert att de är särskilt billiga. Ibland höjs priset på klassiska bilar särskilt eftersom de ofta används i just tävlingssyfte. Många köper gamla bilar i risiga förhållanden för att sedan rusta upp bilen själv. Detta kräver dock att du kan mecka med bilar.

Racing är som sagt väldigt populärt i Sverige och en av de största racen som hålls i landet är Gumball3000. Gumball 3000 har körts sedan 1999 och är fortfarande en stor grej varje år. När det är racing på Gumball 3000 kan åskådarna få se snygga, dyra och lyxiga bilar av modellerna Bugatti, Porsche, Mercedes Benz och Rolls Royces. På Gumball 3000 syns sällan några Volkswagen, dessa bilar hör mer till folkrace och veteranrace. Du kan faktiskt tjäna pengar på racing genom att betta. På nätet finns många olika nätcasinon som erbjuder just betting på racing. Om du gärna vill se racing med Volkswagen kan du kolla på nätet. Genom en snabb sökning kan du få information om det hålls en Volkswagen-tävling med bilmodellen Beagle i din närhet.

Racing på film

Volkswagen är väldigt populärt och har varit det sedan bilarna började tillverkas. Just bilmodellerna beetle eller beagle, som även kallas för bubbla, syns i flera kända filmer. Kanske har du sett filmen Herbie – fulltankad? Detta är en Disneyfilm som handlar om en Volkswagenbilen Herbie. Bilen har sin egen själ och styr sig själv. Även i de populära Cars-filmerna finns det Volkswagenbilar med, en av bilarna är en bubbla.

Racing är uppkattat särskilt med gamla bilar som Volkswagen