Det finns många kända hundraser, kanske känner du själv till några olika? En av världens mest kända hundraser är beaglen. Beaglen är en mindre hundras som förr främst användes i jaktsyfte. Idag är hunden en populär familjehund som har bra egenskaper. Förutom att beagle är väldigt populär som sällskapsdjur är hundrasen även stor i vår populärkultur. Kanske känner du igen namnet Droopy? Droopy är en tecknad beagle med ett hängigt ansikte. Drooping på engelska betyder hängande, vilket då blev ett passande namn på karaktären. Hunden Droopy såg dagens ljus i vår populärkultur år 1943.

Karaktären Droopy skapades av Tex Avery, en amerikansk animatör. Karaktären Droopy är ganska seg, pratar långsamt och ser väldigt trött ut. Han har några kända repliker ”You know what?” och ”That makes me mad”. Den lilla hunden blev verkligen en stor hit världen över och Droopy syntes även i flera Tom & Jerry-filmer. Men varför blev egentligen Droopy så stor i vår populärkultur? Anledningen kan vara att hunden var en beagle, en av världens mest populära hundraser. Eller för att Droopy är en ganska annorlunda karaktär med roliga repliker.

Upptäck populärkultur med Beagles

Populärkultur har förändrats i alla tider och det kan mycket väl vara Droopy som gjorde att just beagles blev så stor i vår populärkultur. Med så mycket fokus i film är det inte alldeles förvånande att beagles blev en omtyckt hundras. Säkerligen satt det mängder av barn framför teven och såg hur Droopy mötte nya äventyr. Kanske minns du själv hur du ville ha en hundvalp när du var barn? Förutom Droopy finns det även andra kända beagles i populärkultur, exempelvis katten Gustafs kompis Ådi eller Snobben. Snobben kan nog ta priset i mest populära beagle då Snobben är en av de mest lästa serierna i världen. Om du vill uppleva nostalgi på hög nivå kan du njuta av populärkultur som Snobben, Gustaf och Droopy.

Populärkultur som Droopy är något som många växt upp med