Att välja hund är inte lätt, det finns nämligen mängder av hundraser. Det bästa är att du funderar på hur du vill leva med din hund. Ska hunden kunna leka med barnen eller är det viktigast att hunden orkar promenera många kilometer utan att bli trött? Om du vill ha en mångsidig och trevlig hund är en beagle ett bra val. Beagle härstammar från Storbritannien och användes från början till jakt. Beagle sprang ihop med andra beagles framför jaktgänget. Snabba och små som beagles är, kunde de enkelt ta upp jakten efter sluga harar. Idag används beagle ofta till jakt men det är även en vanlig familjehund.

Fördelen med just beagles är att den är liten, lojal och tillgiven. Du kan själv lära hunden att bli mer tålig eller mer avslappnad. Eftersom rasen är mångsidig passar den både som lekkamrat till ungarna, knähund och den orkar motionera längre perioder. Beagles är dock ett flockdjur och vill inte bli lämnad ensam. Att hunden får sällskap större delen av dagen är därför viktigt. Eftersom hundrasen beagle är liten och korthårig är den också relativt lättskött. Dock gäller det att du ser upp med maten. Beagles kan nämligen lägga på sig rejält med vikt om du inte är strikt med matningen.

Beagle – en av världens populäraste hundraser

Just beagles tror man ha funnits redan sedan 1400-talet och nu räknas den faktiskt som en av världens tio mest populära hundraser. Eftersom rasen är framavlad som jakthund har den djupt sittande instinkter. Får hunden upp ett spår gäller det därför att ha koll på hunden. Det ligger nämligen i beaglens natur att följa efter spår. Utseendet på en fin beagle är brun, vit och en svart rygg. Svanstippen ska vara vit och manken ligga på cirka 33-41 centimeter. Egenskaper hos din beagle bör vara uthållighet, vänlighet, mod och intelligens.

Beagle är en hundras som lämpar sig väl som familjehund